Ενάλια σπήλαια Παξών
Ενάλια σπήλαια (γράβες)

Η δυτική πλευρά του νησιού των Παξών είναι απόκρημνη, με κατακόρυφους γκρεμούς και πολλά θαλάσσια σπήλαια, τα οποία έχουν δώσει μία ξεχωριστή φήμη για την φυσική ομορφιά τους.

Υπαπαντή
Η κυριώτερη είναι η σπηλιά της Υπαπαντής για την οποία αναφέρεται ότι κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου κρυβόταν μέσα της το υποβρύχιο Παπανικολής, γεγονός που χαρακτηρίζει το μέγεθός της.
Λέγεται ακόμη πως η μεγάλη σπηλιά που βρίσκεται κάτω από τον οικισμό Bασιλάτικα επικοινωνεί με την εκκλησία Yπαπαντή.

Σπήλαιο Γαλάζιο
Πρόκειται για τρία εξαιρετικά σπήλαια που επικοινωνούν μεταξύ τους. Οφείλουν την ονομασία τους στην ποικιλία των αποχρώσεων του μπλε και τη διαύγεια των νερών.
Στο πρώτο σπήλαιο που είναι και το μεγαλύτερο έχει τη δυνατότητα να μπει ένα μικρό καραβάκι όπως θα δείτε στις φωτογραφίες στο photo album. Προσοχή χρειάζεται στην επίσκεψη του δευτέρου σπηλαίου του οποίου η οροφή έχει πέσει λογω των διαβρώσεων.

Ορθόλιθος
Η ονομασία του προσδιορίζει και την ταυτότητά του, όρθιος βράχος μέσα στη θάλασσα.
Ο εντυπωσιακός κατακόρυφος βράχος βρίσκεται "καρφωμένος" στα κρυστάλλινα νερά προσδίδοντας μια εξαιρετική ομορφιά στο τοπίο που συμπληρώνεται από τη μεγάλη σπηλιά στην απέναντι ακτή. Και αυτό το σπήλαιο είναι εξαιρετικά μεγάλο, εντυπωσιακό με υπέροχα νερά.

Τρυπητός
Εντυπωσιακός φυσικός σχηματισμός βράχων με όψη αψίδας ή καμάρας ή κατά άλλους φυσικής γέφυρας, που βρίσκεται στις δυτικές ακτές των Παξών.
48 photos · 313 views