Seminari 'Lessons from Sea and Air'
Des de la Universitat d'Alacant ens van proposar participar en el seminari 'Lessons from Sea and Air' lligat a la visita i al treball de Tim Ingold que lliga l'antropologia i l'arquitectura mitjançant la creació de paraules que fan de pont entre les disciplines.

Nosaltres com un estudi prou recent front una disciplina en la qual encara no ens sentim en ferramentes per transmetre coneixements teòrics, decidirem realitzar una experiència que explicara la nostra visió sobre l'arquitectura actual, on espais de convivència, espais compartits i lligats a les cures, generen el nostre discurs i la nostra pràctica.

És per això que vam projectar un sopar on es treballava el viatge físic que es va realitzar en el seminari a l'illa de Tabarca; on el dibuix era el mitjà de comunicació tan culinari, com per superar les barreres del llenguatge. Els plats se servien sobre papers que absorbien els colors dels plats, conformant dibuixos inconscients, que podien acabar transformant-se en formes conscients amb aplicació de noves capes de color.

Es dissenyaren 5 plats: l'entrada al mar mitjançant un caputxino de clòtxina, el viatge en vaixell amb una ensalada d'algues, l'arribada a Tabarca amb polp i verdures d'horta, la pesca amb calamar amb carxofa i carabassa, i finalment la part física de l'illa amb roques de xocolata salades.

Una experiència amb uns resultats que superaven totes les nostres expectatives, on menjar, dibuix i llenguatges es mesclaven. Volem agrair especialment a Jose María Torres Nadal per deixar-nos embrutar la seua cuina i a Ester Gisbert Alemany per acollir els nostres desgavells.
13 photos · 36 views