El Paraigua 20171216 17 Montserrat
Dissabte, 16.12.17
Sta. Cecília - Coll del Migdia - Camell de St. Jeroni - Serra de Lluernes - Pla de Trinitat - Camí de l'Arrel - Sta. Cecília

Itinerari de l’excursió
Des de Sant Cecília, anem a trobar el GR-172. El seguim un tram cap a l'oest fins trobar la canal de la font de la Llum, que pujarem fins al Coll del Migdia. Un cop superat aquest, comencem a baixar per la canal del Migdia per deixar-la ben aviat i seguir un camí a mà esquerra amb marques grogues. Aquest camí flanqueja sota el Gegant Encantat, ressegueix el Camell de Sant Jeroni i deixant aquesta agulla a l'esquerra, enllaça amb el Camí dels Francesos que arriba per la dreta. Girem a l'esquerra i el seguim fins al Coll de Les Pinasses, entre el cim de Sant Jeroni i el de l'Albarda Castellana. Creuem el coll i de seguida trobem el camí nou de Sant Jeroni. El seguim cap a la dreta fins a la cruïlla amb el camí que puja del Pla dels Ocells, que prenem girant a l'esquerra. Baixem fins al torrent i tot seguit agafem un camí a l'esquerra que puja lleugerament cap a la Serra de les Lluernes.
Seguint aquest camí arribem al peu del Cavall Bernat, on un petit corriol ens hi apropa molt ràpidament. Continuem pel camí que veníem cap la Prenyada i l'Elefant i passem pel Coll de la Canal Plana i després el de Sant Salvador. El camí baixa fent ziga-zagues fins a trobar el sender PR C-19, que seguim cap a l'esquerra fins a l'ermita de la Santíssima Trinitat. Seguint pel mateix sender arribem al Camí de l'Arrel, el seguim cap a l'esquerra de retorn a Sta. Cecília.

Desnivell acumulat: 664m Temps: 6 hores, sense comptar aturades

Descripció
Es tracta d’una excursió típicament montserratina, amb una pujada molt forta en la Canal de la Llum que obliga a grimpar en algun petit tram. És un itinerari poc turístic en general i freqüentat majoritàriament per gent que fa escalada. Tot i estar ben senyalitzat es necessita un cert grau d’entrenament i experiència muntanyenca. La traça del camí no sempre té una lògica relació amb el terreny i presenta sovint un relleu abrupte enmig d’una vegetació exuberant. Si el temps acompanya hi ha espectaculars vistes sobre aquesta banda del massís i pel camí de tornada, es poden contemplar les més importants cares nord de la Muntanya: Cavall Bernat, Paret de Diables, Serrat dels Patriarques i Paret de l'Aeri i, a l'altra banda, tota la comarca.
En cas de pluja o de pluja recent, s’haurà de suspendre la caminada i dedicarem el dia a l’oferta del Monestir, com ara el Museu, l’espai audiovisual, oficis religiosos, botigues, parades, etc.

Diumenge, 17.12.17
Monestir - Pla dels Soldats - Estació superior del funicular Sant Joan - Camí de la Font Seca - Camí de les Bateries - Monestir

Itinerari de l’excursió
Sortim del Monestir pel camí empedrat cap a Sant Miquel i després cap a l'estació superior del funicular de Sant Joan (el funicular està fora de servei per manteniment). Agafem el camí en direcció a l'ermita de Sant Joan, passem per sota la Gorra Marinera; al cap de pocs metres, a mà esquerra trobem el corriol senyalitzat cap a Collbató a través del Torrent de la Font Seca, on comença la baixada. Enllacem amb el camí de les Bateries que puja suaument cap a l'esquerra, fins trobar el Pla de Sant Miquel. Seguim pel camí asfaltat de retorn al Monestir.

Responsables de tota la sortida: Marià Manzano i Lali Roselló
28 photos · 51 views