El Paraigua 20130119a20 Noguera
El Paraigua, 2012-2013

Etapa nº 9– Dissabte, 19 de gener de 2013
Corçà-Castell de Sant Llorenç-Congost de Mont Rebei

ITINERARI AMB COTXE FINS AL RESTAURANT DEL CONGOST (DISSABTE)
Des de Barcelona, Autovia A-2 direcció Lleida fins a la sortida Nº 504.
Continuem per la C-53, direcció Balaguer. Sortida: Balaguer– Andorra.
Creuar Balaguer (C-148A) fins arribar a la C-12 direcció Àger. Abans d’arribar a Àger preneu a mà esquerra direcció Corçà.

Distància des de Barcelona a La Barónia de Sant Oïsme: 186 Kms.

Itinerari de l’excursió: Corçà ( 685 m) - Corral de Mas (1020 m) - Castell de Sant Llorenç d’ Ares ( 1066 m) - Refugi del Mas de Carlets (820) - Congost de Mont-rebei - Refugi de Mas de Carlets (820)- Mas de la Pardina (566 m) - Aparcament Collet de la Pertusa (647 m) - Corçà (685 m)Temps: 5 hores, sense comptar aturades.

Característiques: Excursió circular que ens permet, sortint del llogarret de Corçà, arribar a la graonada mitjana de les restes del Castell de Sant Llorenç. Mentre fem la pujada del grau de Corçà gaudirem de la panoràmica del poble per posteriorment descendir pel barranc de la pardina fins arribar al corral de Mas, a pocs metres del Castell. Des d’aquí anirem a buscar el singular mas de Carlets, situat en el senderó del congost, en el camí que uneix Corçà amb el congost de Mont-rebei.

Responsables: Enric Homedes, Carme Roig i Josep María Herraiz.

El Paraigua, 2012-2013
Etapa nº 11–Diumenge, 20 de gener de 2013
Barranc del Bosc

ITINERARI AMB COTXE FINS A L’HOSTAL DOLL (DIUMENGE)
Des de Barcelona, Autovia A-2 direcció Lleida fins a la sortida Nº 504. Continuem per la
C-53, direcció Balaguer. Sortida: Balaguer– Andorra. Agafar la C-13 direcció Camarasa fins arribar a l’ Hostal Doll, a La Barónia de Sant Oïsme (punt quilomètric 64).

Itinerari de l'excursió: Estació de ferrocarril de Cellers-Llimiana (382 m) – Collet del serrat Pedregós (583 m) – Barranc del Bosc (405 m) – Aparcament del primer túnel de Terradets, km 72 (370 m). Presa de Terradets.Temps: 2 hores i mitja, sense comptar aturades

Característiques: Itinerari que comença a l’estació de Cellers – Llemiana, on actualment està reconvertida en Bar i Alberg. Aquesta excursió ens permet visitar el barranc del Bosc. És un recorregut excepcional al flanquejar la base de la roca Regina, una espectacular muralla gegantina reservada als escaladors. El barranc és tancat per tots els costats per roquers vertiginosos, i el camí cerca el pas entre cingles. Antigament havia estat un barranc molt concorregut per carboners. A l’ arribar a la presa de Terradets, els xofers farem una petita llançadora per recuperar els cotxes que hem deixat a l’estació.Responsables: Enric Homedes, Carme Roig i Josep María Herraiz.
29 photos · 81 views