El Paraigua 20180317a18 Querl i Santes Creus
El Paraigua, 2017 – 2018
Sortida al ALT CAMP, Querol i Santes Creus, els dies 17 i 18 de març


Descripció de l´excursió
Recorregut circular de 13,8 km
Ascens acumulat 580 m
Temps estimat 5 h sense comptar les aturades.

ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/coll-de-montagut-pi-de-qu...

Iniciem la caminada des del Coll de Montagut (844 m) baixant (200 m) per un corriol sotabosc que va cap al Pi de las quatre soques i travessa alguns esglaons de baixa dificultat. Continuem per camí ben marcat en suau pujada, passant per Mas de l´Aranya (805 m) i Cases noves de Formigosa (865 m).
Voregem Puig Formigosa, primer per la cara sud-est, on es troba Font Juvany i, si la climatologia ho permet, tindrem magnífiques vistes, continuarem després per la cara nord-oest travessant una zona boscosa, on predomina el boix grèvol, per pujar finalment al cim Formigosa (991 m). El descens del cim té molt pendent al començament però es va reduint gradualment fins arribar de nou a Cases noves de Formigosa.
Més endavant trobem el Llac Formigosa (850 m), on tenim previst dinar.
Continuem per pista fins a l’església romànica de Sant Jaume de Montagut (860 m), des d’on tenim Montagut a la vista. Pugem al cim (963 m) per un corriol amb pendent moderat però no massa llarg. La baixada es suau i es fa per pista fins arribar al punt d’inici de la excursió.
Si algú no vol fer aquesta última pujada, pot continuar per la pista, vorejant Montagut, per arribar al final de la excursió.


Diumenge, 18 de març

Circular Santes Creus per l´Albà

Descripció de l´excursió
Recorregut circular de 10,7 km
Ascens acumulat: 330 m
Temps estimat: 3,5 h sense comptar les aturades.

ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/circular-santes-creus-per...

Iniciem la caminada davant de l´hostal. Caminem per la carretera TV-2441 uns 500 m per agafar una pista que passa pel bosc de Sant Sebastià, continua en direcció a l’Albà, travessant el Torrent de la Guixera, amb una baixada molt suau de 50 m i després una pujada de 80 m amb una mica més de pendent per camí sotabosc. Passem al costat de Mas Rubió fins trobar la carretera TV 2005 a prop de Masbarrat. Des d’aquí fins a l’Església de Santa Maria de l’Albà (1 km) farem una part de sender i el tram final de carretera. Iniciem el retorn per pista per tornar a travessar el Torrent de la Guixera fins arribar a Cal Magre. Creuem la carretera TV 2441 i anem a buscar el camí vell de Santes Creus - Les Pobles, coincidint el tram final amb el camí d’anada. Gran part del recorregut es fa vorejant conreus de vinyes.
94 photos · 67 views