El Paraigua 20160220a21 Encantades Turp
El Paraigua


Dissabte 20 de febrerde 2016 – LES ENCANTADES
Mirador del Serra-seca (Odèn) Pla de les Guàrdies – Torrent Mal – Les Encantades - Caseta del Salze


Itinerari de l’excursió:
Punt de sortida des de l’APARCAMENT del Mirador del Serra-seca (Odèn-Solsonès)
El Serra-seca (1.234 m.): 42° 7′ 2.352″ N, 1° 22′ 45.56″ E

Caminem uns 200 metres per la mateixa carretera seguint el GR, i agafem un caminet a l'esquerra que puja el Turó dels Mals Aires, fins arribar al Pla de les Guàrdies, una gran zona oberta de pastures sobre el barranc del Torrent Mal.
Fem un gir sobtat i ens encarem cap al sud per una pista que baixa fort a l'esquerra, sota les parets de conglomerat.
Mica en mica ens adrecem cap al fons del Torrent, just al seu peu trobem la font de Torrent Mal, seguint el camí veiem davant nostre les Encantades, amb agulles i puntes arrodonides i de formes peculiars.
El camí comença a baixar fort encaixonant-se entre les parets i agulles de conglomerat que ens baixa cap al fons d'un torrent i a una pista amb bones vistes cap a les roques Montserratines, fins arribar a la Caseta del Salze on trobarem els cotxes llançadora que ens tornaran a l’aparcament.

Desnivell: 495 m Recorregut: 12,17 Kms. Temps estimat: 6 hores sense comptar les aturades
Farem llançadores des de El Salze per tornar al Mirador de Serra-seca. (ens estalviarem uns ¾ d’hora de pujada).


Etapa nº 2–Diumenge, 21 de febrer de 2016
El Cogulló del Turp (1620m)


Itinerari de l'excursió:
Des de Coma Badal passem la rasa del Malpàs, tot continuant cap al coll Femia de Dalt, pujant per la carena cap al cim del Pedró (1448 m) es divisen les Encantades, la mola de Sant Honorat, el pantà de Rialp...
Continuant per una pista que s’endinsa en el bosc cap el Pla de la Llacuna, aquest vial volta el tossal de la Pinyassa i ens portarà fins a la font. Continuem per entre boscs fins el Coll de la Travessa des d’on es divisa la silueta piramidal del Cogulló del Turp, continuem ascendint fins al Coll de la Coma.
El tram final del Cogulló del Turp té una dreta pujada amb algunes ziga-zagues, però val la pena veure les àmplies vistes dels Pirineus, El Cadí, El Port del Compte, Coll de Nargó, etc….
Descendim fins als Colls de la Coma i la Travessa i a partir d’aquí agafarem un corriol de l’esquerra molt fressat que ens portarà a la font del Trilló, continuarem cap a la dreta per pista fins al punt d’inici.
Dinar a la pensió a 2/4 de 2.

Desnivell: 350 m. Recorregut: 10 Km. Temps estimat: 3,00 hores sense aturades
Responsables: Joan León, Gemma Pich, i amb el suport del Lobby de Súria
73 photos · 53 views