new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Interior, Església de la Mare de Déu de l'Assumpció, Florejacs (la Segarra) | by Jesús Cano Sánchez
Back to group

Interior, Església de la Mare de Déu de l'Assumpció, Florejacs (la Segarra)

La primera menció de la primitiva església romànica de l'Assumpció de Florejacs data de 1094, en el que Galceran Erimà li deixava un alou en el seu testament.

 

Al segle XVIII, l'església actual es basteix sobre l'antiga, de la que no en queden rastres, formant una planta basilical d'una sola nau orientada de llevant a ponent i que mesura 15'7 metres de llarg i 11'4 d'ample. L'interior de la nau presenta coberta amb volta de mig punt amb llunetes i quatre capelles laterals, també de volta de mig punt, i un cor. El terra, molt irregular, està enllosat i s'hi detecten restes de rajola vidriada del segle XVIII, de funcionalitat desconeguda. Sota el cor, entrant a mà dreta, una porta adovellada donava a l'antic fossar, a la clau de la qual trobem un motiu heràldic romboïdal pertanyent als Josa.

 

A l'exterior, la coberta és de quatre aigües, mentre que les capelles formen dos cossos laterals adossats de menor altura. Els murs són fets amb carreus col·locats regularment, mentre que a les cantonades són més grans i més ben treballats. La porta d'ingrés, barroca, és d'arc rebaixat amb un frontó triangular trencat amb data de 1800.

 

El campanar, de 1841, està estructurat en dos cossos: l'inferior, de planta quadrada, s'aixeca fins al carener de la teulada; el superior és de planta octogonal.

 

Aquesta imatge juga a En un lugar de Flickr.

 

A Google Maps.

781 views
3 faves
23 comments
Taken on April 7, 2012