new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Acte institucional de la Diada 2012, Riells del Fai (el Vallès Oriental) | by Jesús Cano Sánchez
Back to group

Acte institucional de la Diada 2012, Riells del Fai (el Vallès Oriental)

La primera llei promulgada pel reconstituït Parlament de Catalunya l'any 1980 va declarar institucionalment la Diada de l'Onze de Setembre com a festa nacional de Catalunya:

 

«LLEI 1/1980, de 12 de juny, per la qual es declara Festa Nacional de Catalunya la diada de l'onze de setembre:

 

El recobrament nacional dels pobles passa, sens dubte, per la recuperació de les seves institucions d'autogovern. Passa, també, per la valoració i exaltació de tots aquells símbols a través dels quals les comunitats s'identifiquen amb si mateixes, ja que sintetitzen tota la complexitat dels factors històrics, socials i culturals que són les arrels de tota realitat nacional. D'entre aquests símbols, destaca l'existència d'un dia de Festa, en el qual la Nació exalta els seus valors, recorda la seva història i els homes que en foren protagonistes i fa projectes de futur. El poble català en els temps de lluita va anar assenyalant una diada, la de l'onze de setembre, com a Festa de Catalunya. Diada que, si bé significava el dolorós record de la pèrdua de les llibertats, l'onze de setembre de 1714, i una actitud de reivindicació i resistència activa enfront de l'opressió, suposava també l'esperança d'un total recobrament nacional. Ara, en reprendre Catalunya el seu camí de llibertat, els representants del Poble creuen que la Cambra Legislativa ha de sancionar allò que la Nació unànimement ja ha assumit. Per això, el poble de Catalunya estableix, per la potestat del seu Parlament, la següent Llei:

 

Article Primer: Es declara Festa Nacional de Catalunya la Diada de l'11 de Setembre.

 

Article Segon: Aquesta Llei entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat.

 

Per tant, ordeno que tots els ciutadans de Catalunya cooperin en el compliment d'aquesta Llei i que els Tribunals i autoritats la facin complir. Palau de la Generalitat, a Barcelona, 12 de juny de 1980. Jordi Pujol, President de la Generalitat de Catalunya.»

 

L'acte institucional de l'ajuntament de Bigues i Riells per a la Diada Nacional de 2012 s'ha celebrat al Centre Cívic de Riells del Fai, on hi ha hagut el discurs institucional per part de l'alcalde, el sr. Joan Vila, la hissada de la senyera conjuntament amb el cant dels Segadors interpretat per les corals de Bigues (l'Amarant) i de Riells (Sant Vicenç) i la tradicional ofrena floral. A continuació, hi ha hagut l'ofici religiós a l'església de Sant Vicenç de Riells.

 

A Google Maps.

750 views
1 fave
9 comments
Taken on September 11, 2012