new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Tórtora als jardins de Moragas, Sarrià St. Gervasi (Barcelona, el Barcelonès) | by Jesús Cano Sánchez
Back to photostream

Tórtora als jardins de Moragas, Sarrià St. Gervasi (Barcelona, el Barcelonès)

La tórtora o tórtora vulgar (Streptopelia turtur) és un petit i àgil ocell de l'ordre dels columbiformes comú als Països Catalans.

 

Mesura uns 28 centímetres de llargària i oscil·la entre els 49 i 55 d'envergadura alar. Té les parts superiors de color castany rogenc amb taques d'un bru fosc. El cap i el coll són d'un gris rosat amb una taca llistada de blanc i negre a cada banda del coll, el pit de color és d'un rosa pàl·lid amb la cua negra amb les vores blanques, punxeguda i llarga. Els ull slen ser taronges envoltats d'una zona vermella intensa.

 

En un arbre o arbust construeixen ràpidament una plataforma mal acabada, a prop de terra, que els serveix per dipositar-hi els 2 ous corresponents i perquè la femella, juntament amb el mascle, els covin durant 14 dies. 18 dies són els que necessiten els pollets per estar en condicions de deixar el niu. Fan dues cries.

 

Menja a terra llavors i, de vegades, mol·luscs. Està molt estesa per tot el territori català, que té zones arbrades de tota mena, i fins i tot en els parcs de les ciutats.

 

A Google Maps.

505 views
0 faves
3 comments
Taken on January 12, 2012