flickr-free-ic3d pan white

Casa prioral i salt del Rossinyol, Priorat de St. Miquel del Fai

El casal prioral del Fai és un dels més bells edificis gòtics que es conserven íntegres arreu del país. Cal situar-ne la construcció en els inicis del segle XV, segurament quan n'era prior Lluís de Castellbell i de Cordelles.

 

L'edifici consta de dos pisos nobles i una golfa amb la típica filera de finestretes, totes elles enmarcades amb pedra. A la part de llevant i migdia presenta finestres coronelles d'arc lobulat amb punta d'ametlla, partits per una o dues gràcils columnetes i amb capitells de tipus gòtic comú. El mur de migdia fa cantell amb l'abisme que s'estén per sota l'edifici.

 

Els cossos d'edificis afegits fa molts anys a aquesta edificació en la part de ponent i nord han estat restaurats i dignificats, afegint-los una moderna i elegant escala de comunicació interior de ferro icristall. També cal ressaltar entre aquestes edificacions una part d'obra romànica o anterior a l'obra del priorat, que toca el gran estany del riu Rossinyol, situada davant de l'església romànica. S'endevinen el mur, construït amb bona manera, revelador de la seva antiguitat, algunes petites finestres romàniques amb arcs de pedra tosca molt interessant des del punt de vista arqueològic.

 

A Google Maps.

1,016 views
3 faves
32 comments
Taken on June 13, 2010