new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Place Masséna, Nice (Alpes-Maritimes, France) | by Jesús Cano Sánchez
Back to photostream

Place Masséna, Nice (Alpes-Maritimes, France)

La Place Masséna és una plaça al centre de Niça, anomenada així en homenatge al Mariscal de l'Imperi André Masséna, originari de Niça. Des de la seva construcció gradual des dels anys 1820-1830, la plaça Masséna s'ha consolidat profundament en el patrimoni de Niça.

 

Marcat per les seves singularitats tant arquitectòniques com geomètriques, la Place Masséna s'ha consolidat gradualment com un centre neuràlgic de la.ciutat, idealment situada entre la vella Niça i l'avinguda Jean-Médecin i prop del famós Passeig Marítim dels Anglesos. A causa de la seva importància en el transport de la ciutat, la seva posició geogràfica i pel seu espai, hi és habitual la celebració d'esdeveniments de tota mena, culturals, socials, artístics o polítics.

 

El 2007, el català Jaume Plensa inaugura a la plaça un grup d'escultures titulades Conversation à Nice. Aquestes set figures translúcides assegudes a la gatzoneta com els mestres de l'antiguitat (i sovint tractades erròniament com Buddhes) disposats en pals metàl·lics d'uns deu metres d'altura i de resina blanca opaca que s'il·luminen a la nit i prenen alternativament, de forma gradual i aleatòria, els colors dels altres. De fet, les estàtues simbolitzen les set comunitats dels set continents i els canvis en la llum simblitzen les seves riquesa i bellesa recíproques. Aquestes escultures permeten una "conversa" amb els transeünts i també són punts de referència per als viatgers al tramvia. "Igual que els fars de la costa, les figures semblen vigilar-nos, ens protegeixen des de dalt. Sense molestar el buit de la plaça, ens conviden a buscar i redescobrir també el cel de la ciutat", diu Jaume Plensa.

 

A Google Maps.

427 views
6 faves
2 comments
Taken on August 21, 2017