new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Tour Eiffel, Paris (France) | by Jesús Cano Sánchez
Back to album

Tour Eiffel, Paris (France)

Senzillament és una de les vistes més típiques i tòpiques de la Torre Eiffel.

 

La Torre Eiffel va ser erigida amb motiu de l'Exposició Universal celebrada a París l'any 1889. Va suposar una fita decisiva en la construcció en ferro. L'enginyer francès Alexandre Gustave Eiffel va projectar aquesta impressionant estructura reticulada de ferro colat.

 

Quan va ser construïda era el monument més alt del món, amb 300 metres d'altura (si se suma l'antena de ràdio que es troba a la part superior, la seva alçada és de 324 metres). Quan la van construir, la torre pesava al voltant de 7.300 tones, si bé avui dia es calcula el seu pes en més de 10.000 (a causa del museu, restaurants, magatzems i botigues que alberga). Estava previst que la torre arribés a els 350 metres, però els veïns es van alarmar per l'amenaça que un edifici tan alt pogués caure, i es van manifestar provocant un canvi de plans.

 

Els 24 últims metres corresponen a una antena de ràdio que va ser afegida molt després. Segons la temperatura ambiental, la cúspide de la Torre Eiffel pot acostar-se o allunyar-se del sòl uns vuit centímetres, a causa de la dilatació tèrmica del metall. D'acord al lloc web oficial del monument, per a arribar al cim cal recórrer 1665 graons.

 

El manteniment de la torre inclou l'aplicació de cinquanta tones de pintura cada cinc anys, a efectes de protegir-la de la corrosió. El color original de la torre va ser el groc, encara que avui dia no quedi gens d'ell. Es considera que, aproximadament la meitat de les unions amb les quals compte l'estructura estan realitzades per motius de seguretat, és a dir, que la torre es mantindria en peus encara que fallessin la meitat de les unions entre les seves peces. Això va garantir des del principi la fiabilitat de la Torre, conseqüència del fet que en el moment de la seva construcció molts parisencs tenien por que pogués caure originant una catàstrofe. La Torre Eiffel és el lloc més visitat del planeta.

 

Pàgina a la UNESCO World Heritage List.

 

A Google Maps.

973 views
0 faves
6 comments
Taken on June 21, 2008