new icn messageflickr-free-ic3d pan white
hissant la senyera | by campru
Back to photostream

hissant la senyera

Montjuïc ha cantat a Lluís Companys

 

Acte organitzat per la Comissió de la Dignitat i la Federació Catalana d'Entitats corals i el Moviment Coral Català amb la participació de 25 corals que apleguen a 500 cantaires i el suport de l'Omnium la UGT i els partits CIU, ERC,EUiA, ICV i PSC.

 

Dia 17 d’octubre la jornada matinal al castell de Montjuïc "Montjuïc canta a Companys". amb la participació de corals de la Federació d'Entitats Corals de Catalunya del Moviment Coral Català i la presència especial de l'Orfeó Català. Hi han participat vint-i-cinc corals d’arreu del país més l'Orfeó Català.

 

D'11 a 12 a cinc llocs del castell diverses corals han fet cantades. A 3/4 d'1h s'ha concentrat el públic i les corals al Fossat de Santa Eulàlia on va ser afusellat el President Companys. Aquí s'ha farà l'acte central amb un parlament de presentació de l'acte commemoratiu per Carme Sansa i Carles Sales, actors, i la interpretació pels 500 cantaires de totes les corals, dirigides pel director de l'Orfeó Català Josep Vila, d'El Cant de la Senyera. La interpretació s'ha fet mentre s'hissava una senyera que es reposarà al castell. La senyera l'han hissat Josep Companys, net nebot del president i Gustavo Czech-Bergtholt català d'adopció i uruguaià d'origen, ja que a la ciutat de Montevideo es va erigir el primer monument dedicat a Companys. La senyera havia esta posada el 1936 pel President Companys, quan aquest va lliurar el castell a la ciutadania. Va ser retirada pel franquisme i ara es vol restituir en homenatge permanent al nostre President. En acabar els assistents han entonat cant dels Segadors.

Aquesta bandera ha de ser un acte de reafirmació de les nostres senyes d'identitat nacional que ha posat en qüestió del Tribunal Constitucional i d'homenatge permanent al president Lluís Companys i a la resta de víctimes del franquisme.

 

www.comissiodeladignitat.cat/

1,609 views
1 fave
8 comments
Taken on October 17, 2010