flickr-free-ic3d pan white

Skyline Tokyo

Skyline van Tokyo boven het centraal station van Tokyo

 

Station Tokio (東京駅, Tō-kyō-eki) is een station in het centrum van Tokio in de zakenwijk Marunouchi bij het terrein van het keizerlijke paleis, even ten noorden van de commerciële wijk Ginza.

Het station is het begin en eindpunt van veel Shinkansen hogesnelheidstreinlijnen, en wordt bediend door een groot aantal lokale en regionale spoorlijnen. Ook komt er een aantal metrolijnen samen.

Hoewel Station Tokio een belangrijk station is voor verbindingen met andere steden, is het niet het grootste station van Tokio. Het station Shinjuku is groter.

 

Tokio (東京, Tōkyō, letterlijk : "oostelijke hoofdstad"), ook wel als Tokyo gespeld volgens het Hepburnsysteem, uitspraak Japans (info·uitleg)), officieel de metropool Tokio of de prefectuur Tokio (東京都, Tōkyō-to), is een van de 47 Japanse prefecturen. De 23 speciale wijken van Tokio, die elk als een aparte stad worden bestuurd, beslaan het gebied van de historische stad Tokio (東京市, Tōkyō-shi). [2] Binnen deze zone woonden medio 2009 meer dan 8,7 miljoen inwoners. De totale bevolking van de prefectuur Tokio bedroeg op 1 april 2009 bijna 13 miljoen inwoners.

De prefectuur Tokio vormt het centrum van de agglomeratie Groot-Tokio, de grootste metropool van de wereld met, afhankelijk van de meetwijze, tussen de 32 en 36 miljoen inwoners[3]

Tokio is sinds 1868 de facto de hoofdstad van Japan. Het wordt als hoofdstad beschouwd omdat het de zetel is van de Japanse regering, het Keizerlijke paleis en de woonplaats van de Japanse Keizerlijke familie is.

3,119 views
6 faves
0 comments
Taken on March 10, 2008