new icn messageflickr-free-ic3d pan white
ČD 754 042, Český Šternberk (CZ) | by Björn Nielsen
Back to photostream

ČD 754 042, Český Šternberk (CZ)

Op lijn 212 tussen Čerčany, Zruč nad Sázavou en Světlá nad Sázavou rijden in het weekend in totaal 4 getrokken treinen. Op zaterdag één trein richting Světlá die op zondagmiddag weer terugkeert. Daarnaast rijdt er op zondagochtend nog een trein naar Světlá die eveneens zondagmiddag terugkeert. Doel van deze zondag was met name deze drie getrokken treinen vast te leggen.

 

Een uur na de twee railbusjes is de zon net ver genoeg doorgedraaid om de volgende trein in het veld voorbij de spoorwegovergang vast te leggen. Naast het fraaie kasteel van Český Šternberk vallen ook de telegraafpalen op, die je helaas steeds minder ziet in Tsjechië.

 

ČD-lok 754 042 is op zondag 28 augustus 2016 vertrokken uit Čerčany met vier enkeldeksrijtuigen als trein Os 9207 naar Ledeč nad Sázavou, wat voor vandaag als gevolg van werkzaamheden aan het spoor het eindpunt is. Het geheel heeft zojuist een korte stop gemaakt op het stationnetje Český Šternberk zastávka (halte langs de vrije baan) en komt hier door de boog ten zuiden van Český Šternberk gereden.

2,109 views
62 faves
5 comments
Taken on August 28, 2016