flickr-free-ic3d pan white

Holly Blue Boomblauwtje Faulbaum-Bläuling

Not much info about this beauty on Wikipedia.

Lucky me: had the chance to take one shot before it flew away. It is not a rare one, but I don't see this one often, and when I see them, they always land that high ;).

 

Wikipedia

Het boomblauwtje (Celastrina argiolus) is een dagvlinder uit de familie Lycaenidae, de kleine pages, vuurvlinders en blauwtjes. De spanwijdte van de vlinder bedraag tussen de 26 en 32 millimeter.

 

De vleugels van mannetjes zijn aan de bovenzijde geheel blauw terwijl de vrouwtjes een brede zwarte band langs de vleugels hebben. De vlinder is te herkennen aan de zilverwitte tot lichtblauwe onderzijde van de vleugel waarop zwarte stippen te zien zijn.

 

De voedselplanten van de vlinder zijn onder andere klimop, hulst, struikhei, vuilboom, kornoelje en kardinaalsmuts. Het boomblauwtje heeft een voorkeur voor bosachtige gebieden als leefomgeving.

 

Het boomblauwtje vliegt in twee generaties per jaar. De eerste generatie van april tot juni en de tweede generatie in juli, augustus en begin september. De soort komt algemeen voor in Nederland en België en is in Europa niet bedreigd.

Note van mij: Zie ze weinig, en als ik ze zie zitten ze hoog: dit was dan ook een lucky shot: m'n enige en weg was tie ;).

649 views
22 faves
46 comments
Taken on August 17, 2007