Campanii militare în 1917
Extrase din expoziția "Campanii militare în 1917", deschisă la sediul central al Arhivelor Naționale din Bd. Regina Elisabeta, nr. 49.

Parteneri: Arhiva Națională de Filme, Muzeul Militar Național, Muzeul Național de Istorie a României, Serviciul Istoric al Armatei

Coordonator științific: Bianca Pîrvulescu
Curatori: Elena Mușat, Flori Bucur, Mirela Tîrnă, Monica Negru.

Într-un an bogat în evenimente menite să comemoreze prima conflagrație mondială a secolului trecut, Arhivele Naţionale propun publicului o expoziţie de documente care evocă eforturile armatei române de a se redresa şi de a opri înaintarea inamicului în Moldova, care în acel an constituia tot ce mai rămăsese din România.
Cele peste 300 de documente – fotografii, hărţi şi jurnale – expuse în original sau copie reflectă contextul politic intern, rolul Misiunii Militare Franceze în reorganizarea armatei române, viaţa pe front şi dramele din spatele frontului, aspecte legate de ofensiva de la Mărăşti şi rezistenţa româno-rusă la Mărăşeşti şi Oituz, cazuri de trădători, spioni şi dezertori, serviciile de asistenţă sanitară şi religioasă pe front şi în zona interioară, imaginea armatei ruse, imaginea inamicului în campanie, stabilizarea frontului şi încheierea Armistiţiului.
40 photos · 2,319 views