new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Santuari i Convent Mare de Déu del Pla de Sanaüja | by Angela Llop
Back to photostream

Santuari i Convent Mare de Déu del Pla de Sanaüja

Es tracta d'un conjunt religiós d'estil barroc del segle XVIII, format pel santuari i el convent de la Mare de Déu del Pla.

 

Pel que fa al santuari es tracta d'un edifici de planta rectangular; a la façana principal trobem la porta d'accès formada per tres portes d'arc de mig punt fets de maó. La porta central condueix a l'interior del nàrtex mentre que les altres dues són cegues i constitueixen un recurs decoratiu per reafirmar la importància de la porta principal. A un nivell superior, trobem un rosetó motllurat que corona la façana .

  

Pel que fa al convent, situat a l'esquerra del santuari, de planta rectangular, presenta el mateix aparell constructiu que el santuari. Al costat dret, hi trobem la porta primitiva del convent amb arc escarcer superior i emmarcada amb pedra picada. A la part inferior de la façana apareixen una sèrie d'obertures de petites dimensions, corresponents a les dependències agrícoles, mentre que a un nivell superior trobem l'alternança de finestrals i finestres més petites que corresponen a la zona d'habitacions del convent. En un tercer nivell, trobem una sèrie de petits ulls de bou que podrien correspondre a les golfes.

259 views
0 faves
0 comments
Taken on August 5, 2012