CP 0822?
Durant les setmanes que va durar l’acampada a Terrassa arrel del 15 de maig del 2011, el Raval de Montserrat es va convertir en un nou barri a la ciutat amb més de 200 tendes de campanya plantades al bell mig del centre històric i comercial. Rebatejat l’espai com a “Plaça del Poble”, vèiem néixer un nou barri al carrer que, a la vegada, també es construïa virtualment. Les relacions humanes i els debats es produïen tant en l’espai físic com a Internet; aixecant les mans durant una assemblea o participant en un debat virtual a l’Agora.
A mode de rizoma deleuzià, el barri físic i el virtual es desterritorialitzen i es reterritorialitzen. Els debats i les relacions es desterritorializen quan passen a ser un retweet o un comentari al Facebook i les activitats convocades mitjançant un email o un esdeveniment a l’Agora virtual es reterritorialitzen en el moment que reuneixen desenes i centenars de persones a la plaça.
La retroalimentació constant entre la xarxa i les mobilitzacions al carrer que tan caracteritzen els moviments socials d’avui dia arreu del món també es produeix a la nostra ciutat. És precisament això el que el col·lectiu “A les vuit al Raval” ha volgut il·lustrar mitjançant mapes que mostren la trama i l’ordit d’aquest teixit de relacions i pensament que va ser l’acampadatrs.
17 photos · 39 views