KARIM BAGGILI Dommelhof Pelt
Karim Baggili is geen onbekende voor de Zwartedoos. In 2009 stond hij al op het podium met zijn theatrale ‘AtonLua’-show. Karim, een Belg met Jordaans-Joegoslavische achtergrond maakt muziek die levendig en verfijnd is, en verankerd in de Jordaanse afkomst van zijn vader en Joegoslavische roots van zijn moeder.
Arabische klanken vermengd met Balkanritmes. Maar ook muziek die zich alle vrijheid veroorlooft, een kruisbestuiving van rock, electro, flamenco, wereld-, traditionele-, romantische- en Angelsaksische muziek.
Met zijn nieuwe project brengt hij een mix van zijn twee nieuwe albums ’Apollo You Sixteen Part 1 & 2’ . Nieuwe composities, waarvan drie nummers in het Engels worden gezongen, vullen het ondertussen goed geoliede repertoire van de vorige plaat aan. Met zijn zeskoppige band veroorlooft Karim zich voor het eerst deze stilistische vrijheid.

Een brug tussen het Oosten en het Westen, een reis tussen wereld- en popmuziek.

Karim Baggili (Oed, gitaar, zang), Youri Nanaï (bas), Vivian Ladrière (drums), Mohammed Al Mokhlis (viool), Karoline de la Serna (zang, bombo), Silvano Macaluso (piano).
50 photos · 70 views