Neerpelt - Mathieu Saglio Quartet 10-10-2020 Dommelhof
Cellist Matthieu Saglio was enkele jaren terug te gast in de zwartedoos met zijn trio Jerez Texas. Nu komt hij met zijn nieuwe project ‘El camino de los vientos’ (de weg van de winden) dat hij onlangs samen met een schare gastmuzikanten opnam en op CD uitbracht. Het resultaat is een gevarieerd album met de cello als rode draad, als gids door de tijd. De CD baadt in een vleugje jazz met solo’s .
Cellist Matthieu Saglio was enkele jaren terug te gast in de zwartedoos met zijn trio Jerez Texas. Nu komt hij met zijn nieuwe project ‘El camino de los vientos’ (de weg van de winden) dat hij onlangs samen met een schare gastmuzikanten opnam en op CD uitbracht. Het resultaat is een gevarieerd album met de cello als rode draad, als gids door de tijd. De CD baadt in een vleugje jazz met solo’s en improvisaties, maar ook Afrikaanse en Arabische invloeden zijn duidelijk aanwezig en vloeien samen tot heerlijke soundscapes.
Na de opname van ‘El camino de los vientos’ was de uitdaging om dit repertoire ook live te brengen in een beperktere bezetting. Hiervoor stelde hij het Matthieu Saglio Quartet samen.
Matthieu Saglio (cello), Christian Belhomme (toetsen), Léo Ullmann (viool) en Steve Shehan (percussie)
82 photos · 238 views