20170309 Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores
DIA MUNDIAL DEL DRETS DE LES PERSONES CONSUMIDORES
ACICOM PARTICIPA ACTIVAMENT EN EL PROGRAMA D'ACTES AMB PRESÈNCIA INFORMATIVA EN ELS MERCATS AMB UN FULLET QUE RECLAMA ETIQUETES CLARES EN ELS PRODUCTES ALIMENTARIS.
L'Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM) tindrà demà dijous una destacada participació en la inauguració del programa d'actes del Dia Mundial de les Persones Consumidores en el Mercat Central de València, gravant entrevistes als responsables polítics i associacions col·laboradores, per a editar posteriorment en les xarxes socials un audiovisual que done visibilitat a aquesta acció ciutadana de millora de les dietes alimentària i mediàtica.
Al mateix temps s'ha editat un tríptic per a reclamar etiquetes clares en els productes d'alimentació, especialment en els destinats a la infància, la joventut i els usuaris de productes de bellesa i salut. El fullet es lliurarà aquests dies als compradors dels mercats. El programa d'actes començarà oficialment demà dia 9 amb la presència al mercat Central dels representants de la Generalitat i l'Ajuntament, el director general de Comerç i Consum, Natxo Costa, i la regidora de Sanitat i Salut, Maria Teresa Giraut, respectivament.
Les accions informatives tindran lloc fins al dia 15 de març als mercats Central, Russafa i Cabanyal. El punt d'informació creat per ACICOM és podrà visitar demà dijous, de 10 a 13 hores, en el Mercat Central, i el pròxim dimarts dia 14 en el mercat del Cabanyal. Al costat de la nostra associació també participen en les activitats les següents entitats: ADICAE, FACUA CV, CONSUM, TYRIUS, UCCV, UNAE i AVACU. Al llarg d'aquests dies el canal Bussi de l'EMT informarà dels actes programats.
ACICOM es una entitat sense ànim de lucre, que manté un acord de col·laboració amb l'Associació d'Usuaris de la Comunicació (AUC) i la Asociación de Consumidores y Usuarios de Servicios Financieros (APABANC) per impulsar accions i resoldre dubtes en defensa dels drets en una societat de consum cada vegada més agressiva. Donem suport a una dieta mediàtica i informativa adequada als criteris d'independència, diversitat social, reafirmació del valencià i pluralitat ideològica.
València, dimecres 8 de març 2017
20 photos · 14 views