new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Dawes Kitchen | by renovations_by_design
Back to photostream

Dawes Kitchen

This kitchen had great "bones!" The space was there, it just needed some rearranging. Moving a doorway from the left to the right side of the wall made all the difference. The stove was relocated to an outside wall and to maximize the use of space a microwave/hood was used for ventilation. The sink remained centered to the windows and a dishwasher could now be incorporated into the design. The kitchen gained nine feet of un-interrupted counter top space and the use of a utility cabinet next to the refrigerator not only provided a tremendous amount of storage but offered a custom built-in look. A pass-through was created above the long countertop to provide a decorative and functional element to the room. The floor was tiled and the walls were textured and painted. The creative use of paint, an arched pattern, in the "nook" gave the space an open feel.

2,635 views
0 faves
0 comments
Taken on September 14, 2007