Öppet hus på Österlengymnasiet 2016
Österlengymnasiet bjöd in till Öppet hus tisdagen den 19 januari. Skolans fem lärlingsprogram, ett yrkesprogram och ett introduktionsprogram visade upp smakprov på sina verksamheter och elever och personal fanns på plats för att berätta om skolan och sina utbildningar.
Inför gymnasievalet kan elever söka till följande lärlingsprogram på skolan: Barn- och fritid, Handel- och administration, Hotell- och turism, Restaurang- och livsmedel samt Vård och omsorg. Österlengymnasiet har även ett nystartat yrkesprogram, El- och energi, som har ett spännande partnerskap med ETG – Elteknikbranschens gymnasium.
Under kvällen bjöds på nybakat hos restaurangeleverna. Vårt el-program lärde besökarna mer om el i vardagen. Barn- och fritid hade olika pedagogiska aktiviteter. Handels- och administration hade ett av skolans Ungt Företagande (UF) på plats. Hos Vård- och omsorg kunde besökarna testa sin lungkapacitet och Hotell - och turism visade på vad man lär sig inom turismbranschen. Skolan hade en frågetävling med fina hörlurar som pris och det grillades korv och bjöds på hembakta små piroger. Stämningen var mycket god och som avslutning gjorde Österlenbandet Imminence en uppskattad spelning.
62 photos · 324 views