new icn messageflickr-free-ic3d pan white

Pico Ropé,Chera.

Toni Duarte Freelance Photographer

Please don't use this image on websites, blogs or other media

without my explicit permission.

© All rights reserved

Contac: toniduarte[a]cmail.cat

 

Senderisme per Xera.

Xera és un municipi muntanyós de la província de València, que compta amb 502 habitants i dista 85 km del seu capital. Immers en una envoltant tranquil·litat i quietud, el poble es troba ubicat en l'interior d'una enorme fossa tectònica formada fa seixanta-cinc milions d'anys i rodejat per escarpats pics de fins a 1.176 m d'altitud. La seua economia està basada fonamentalment en el turisme rural i en l'agricultura de muntanya, on destaquen el cultiu d'ametlers i oliveres.

La localitat concentra uns valors naturals i paisatgístics únics, que s'intenten conservar i protegir per mitjà de la creació d'un parc Geològic, una Fundació Mediambiental i un parc Natural. Amaga llocs de sorprenent bellesa i indubtable interés turístic de visita obligatòria com l'embassament de Buseo, el barranc de la Falç, les coves de la Garita i el castell de Xera, entre altres atractius.

  

Senderismo por Chera.

Chera es un municipio montañoso de la provincia de Valencia, que cuenta con 502 habitantes y dista 85 km de su capital. Inmerso en una envolvente tranquilidad y quietud, el pueblo se encuentra ubicado en el interior de una enorme fosa tectónica formada hace sesenta y cinco millones de años y rodeado por escarpados picos de hasta 1.176 m de altitud. Su economía está basada fundamentalmente en el turismo rural y en la agricultura de montaña, donde destacan el cultivo de almendros y olivos.

La localidad concentra unos valores naturales y paisajísticos únicos, que se intentan conservar y proteger mediante la creación de un Parque Geológico, una Fundación Medioambiental y un Parque Natural. Esconde lugares de sorprendente belleza e indudable interés turístico de visita obligatoria como el embalse de Buseo, el barranco de la Hoz, las cuevas de la Garita y el castillo de Xera, entre otros atractivos.

12,189 views
262 faves
698 comments
Taken on October 31, 2009