new icn messageflickr-free-ic3d pan white
BARCINO | by C.Pujol
Back to photostream

BARCINO

Mercat de la Boqueria. Entrada principal. Detall del escut (Escut de Barcelona i la corona d'Aragó),amb decoració de caire modernista.

 

El Mercat de Sant Josep, popularment conegut com la Boqueria, és un mercat municipal que es troba al costat de la Rambla de Barcelona. A part d'un lloc per comprar tot tipus de productes frescos també és una atracció turística.

 

La superfície assoleix els 2.583 m² amb més de 300 parades ofertant una gran varietat de productes casolans i exòtics, tant als compradors particulars com per als restauradors de la ciutat. És el mercat més gran de Catalunya, el més variat en oferta alimentària, i també el més visitat pels turistes.

Aquest mercat fou inaugurat l'any 1836, però té els seus orígens a l'aire lliure, davant el Portal de la Boqueria, a l'esplanada del Pla de la Boqueria on venedors ambulants i pagesos dels pobles i masies properes s'hi instal·laven amb la finalitat de vendre els seus productes, abans que la ciutat se sortís de les seves primeres muralles. Es feien fora de les muralles de la ciutat per estalviar-se l'impost d'entrada de mercaderies.

Té una coberta de ferro composta de cinc cossos idèntics sense tancament perimetral que va ser construïda el 1914 per l'empresa La Maquinista Terrestre y Marítima.

 

A l'accés principal hi ha un arc modernista de 1913 de l'arquitecte A. de Falguera. És un portal de ferro decorat amb plafons de vidre de color blau i cercles grocs. Descansa sobre dues bases d'obra recobertes de trencadís a l'estil de Gaudí. De la part superior de l'arc penja un antic escut de la ciutat.

Té una coberta de ferro composta de cinc cossos idèntics sense tancament perimetral que va ser construïda el 1914 per l'empresa La Maquinista Terrestre y Marítima.

Casc antic. Barcelona.

 

 

 

657 views
4 faves
2 comments
Taken on February 28, 2015