Walt Wilkins & The Mystiqueros (USA)
@ The Blue Room Sessions, Verkadefabriek. 's-Hertogenbosch, The Netherlands. 2018-02-20.
The Dutch tour 2018 van Walt Wilkins en Bill Small is voor de 6e keer georganiseerd door Arianne Knegt en Bart de Win, het Nederlandse bandlid van de Mystiqueros. Tijdens de tour begeleid hij de band op toetsen, zang en accordeon. Dinsdagavond 20 februari was onze clubzaal the place to be. Walt Wilkins nam het publiek samen met bassist Bill Small en De Win mee naar het zonnige Texas. Het werd een avond van "poetry & true stories" aldus Walt die tussen de songs door het Nederlandse bier en onze stad uitvoerig prees.

Walt Wilkins, ook wel de John Steinbeck van de muziek genoemd, woonde 11 jaar in Nashville, en keerde daarna zo snel mogelijk weer terug naar Austin Texas. Bill Small komt uit Wimberley Austin-Texas. Wilkins treedt ook vaak op met zijn vrouw Tina Mitchell met wie hij in 2015 het album Be Mine opnam.

Het werd een mooie avond over the Hill Country van Texas, de desert mountains, weird rivers, de liefde, maar ook over verleden ouders. De Win en Wilkins wijdden er beiden een song aan, begeleid door partner Arianne Knegt (Bart en Ariane vormen samen het duo Tip Jar). Hierna gevold door So long, een mooi duet van Knegt en Wilkins, de man met wie zij in de zomer van 2017 het album Gemstone Road produceerden en opnamen in Austin, Texas.

Voor de pauze zong Wilkins een "brandnew song" soms met bril en spiekbrief, voorafgegaan door het gepassioneerde Poetry (A good Ramble). Verder o.a. Trains I missed (Diamond and Guns) en We all have our reasons (Mustang Island)

De opnames van Someone somewhere sometimes (Vigil), King for a Day (Wildcat Pie & The Great Walapateyah) en Days zijn te beluisteren via bovenstaande link

Dit optreden hoort wat ons betreft thuis in de steeds langer wordende rij van "memorabele BRS avonden"
24 photos · 27 views