Wink Burcham & Paul Wilkes (USA)
with Fabian Cornelissen @ The Blue Room Sessions, Verkadefabriek. 's-Hertogenbosch, The Netherlands. 2018-04-03
Er zijn van die concerten waarvan je je van tevoren helemaal geen voorstelling kunt maken. De artiest komt uit Tulsa, Oklahoma, wat meteen een beeld oproept van cowboyhoeden en lange baarden. Je denkt er daarom niet al te veel over na en ach... je ziet het wel. Nou juist dát zijn de verrassingen die de Blue Room Sessions en enkele gelijkgestemde podia onderscheiden van de rest. Want laat diezelfde Wink Burcham nou afgelopen dinsdag samen met zijn twee begeleiders een geweldig concert hebben gegeven.

Burcham heeft een hekel aan een setlist, dus dat wordt goed opletten voor Paul Wilkes en de verrassend goed spelende, Fabian Cornelissen, die pas voor de tweede keer meespeelt. Wat overigens niet te merken is (in de kleedkamer werd zelfs nog een nummer van Hank Williams -I'll Never Get Out of This World Alive - gerepeteerd). Cornelissen speelt zowel elektrisch als akoestisch en weet feilloos de juiste toon te pakken zonder echt op te vallen, behalve als hij tussen de nummers door even "los mag gaan", dan snap je meteen dat je met een hele talentvolle gitarist te maken hebt. Ook het spel van vaste bassist Paul Wilkes valt op door een opvallend strak ritme.

Vóór de pauze 8 nummers waaronder een Greg Brown song Blue Car. De eerste set wordt afgesloten met Flying Shoes, een nummer van een van de grote inspirators, Townes Van Zandt. Na de pauze volgt de titelsong van de laatste album Cleveland Summer Nights uit 2016 (video). Van dit album speelden zij o.a. Lay Your Burden Down (video), Case Of The Blues, Women Do Funny Things To Me (oftewel Girl on the Billboard van Del Reeves). For The Ones We Leave Behind is opgedragen aan Robin Williams, aldus Wink.
Verder nog een aantal covers van American heroes als Dylan's Don't Think Twice It's All Right, een mooie uitvoering van Fred Eaglesmith's Your Sister Cry en de al eerder genoemde Hank Williams cover. Burcham's andere held JJ Cale klinkt deze avond eveneens veelvuldig door in o.a. Magnolia (video).

Hoewel Burcham beweert niet van "encores" te houden, ontkomen ze hier uiteraard niet aan. De eerste is een indrukwekkend akoestisch staaltje van Buddy Miller's "Wide River To Cross", gevolgd door, op verzoek, Chemical Train (video). Als laatste een nieuwe song Restless Night "If you love her you gotta let her go"

Daar kun je dan ook prima de nacht mee in.
24 photos · 9 views