Eric Taylor (USA)
Eric Taylor & Mathias Schneider @ The Blue Room Sessions, Verkadefabriek. 's-Hertogenbosch, The Netherlands. 2017-10-03.
Het was een ongewoon optreden dinsdag 3 oktober. Texaanse singer-songwriter Eric Taylor voelde zich niet helemaal goed en bracht versterking mee in de persoon van Mathias Schneider. Geen slechte zet. Schneider speelde verrassend goed op electric guitar en lapsteel. Het concert bestond uit een aantal redelijk lange nummers die, zo deed hij het voorkomen, door Taylor spontaan werden uitgezocht. Desondanks wist Schneider hem steeds weer feilloos te begeleiden.

De songs werden veelvuldig afgewisseld met aanstekelijke verhalen o.a. over zijn leven in New York, dat ook niet geheel volgens de wetten der middelmatigheid is verlopen. 5 vrouwen, waaronder Nanci Griffith, en 14 jaar heroine gebruik gaat niemand in de koude kleren zitten. Over één vrouw die van hem wegging (“may I walk you out”), speelde hij een song met de veelzeggende titel ADIOS!!. Het publiek was duidelijk gecharmeerd van al deze met veel humor vertelde uitspattingen. De 68-jarige Taylor nam ruimschoots de tijd, maar wát hij speelde was zeer de moeite waard.

Eric Taylor is zonder twijfel een singer-songwriter van allure, die zijn sporen in de muziek ruimschoots heeft verdiend en die naar eigen zeggen al voor de 24e keer in Nederland vertoeft. Hoewel het lopen hem na een aantal hartaanvallen en beroertes niet goed meer afgaat weerhield het hem niet zijn melancholische songs tijdens deze Blue Room Sessions voor zijn ruimschoots aanwezige fans te vertolken.

Al met al kijken we terug op een memorabele avond.
19 photos · 35 views