Roelofs & van Bommel
@ The Blue Room Sessions, Verkadefabriek. 's-Hertogenbosch, The Netherlands. 2018-03-20.
Dinsdag 20 maart, een uitverkocht huis voor twee heren die er overduidelijk veel zin in hadden. De aankondiging "denderend duo met opwindende maar ook intens diepgravende muziek" was ons inziens een understatement. Wat met alleen zang, drums en toetsen werd gepresenteerd was fantastisch. Van Bommel, een van Nederland's beste drummers, speelde zowel ingetogen als snoeihard, wat zorgde voor veel bewondering van het publiek. Ook het spel van Mike Roelofs bracht een ware applaus-golf teweeg door zijn virtuoos spel op (Hammond) keyboards en piano. Zo ook tijdens het door hemzelf geschreven en gezongen nummer Moving on (zie de video's op onze website), waarbij hij het presteerde om met een veredelde tuinslang een solo te geven waaraan Johnny Guitar Watson nog het spreekwoordelijke puntje kon zuigen.

Het publiek werd deze memorabele avond getrakteerd op een 20-tal nummers, waarvan 5 geschreven door Roelofs (Old Fingers, Moving On, Gelukkige Vrouw, Soon As I Get Paid, Houston In The Blind en Something Money Can't Buy). Het nummer Here I Go Again is geschreven door Van Bommel, die evenals Roelofs een indrukwekkende carrière achter de rug heeft met grote namen waaronder Clemens van de Ven. Deze laatste was overigens vaak onderwerp van (milde) spot. Het publiek kon er wel om lachen.

De titelsong van de HBO-serie The Wire - Way Down In The Hole - werd fantastisch vertolkt, evenals het als "mooiste nummer ooit" aangekondigde Long Distance Love van Little Feet. Het hierboven genoemde diepgravende gedeelte kwam onder meer tot uiting in songs als Houston In The Blind over het kwijtraken en missen van een vriendschap. En niet te vergeten Here I Go Again ... "you had your way with others, no sign of redemption"...als dat niet héél diep gaat....
21 photos · 12 views