Fabian Holland (UK)
@ The Blue Room Sessions, Verkadefabriek. 's-Hertogenbosch, The Netherlands. 2018-01-09.
Fabian Holland speelde dinsdag 9 januari het 2e concert van zijn Nederlandse tour voor een 50-tal bezoekers. Degenen die er niet waren hebben een begenadigd artiest gemist. Zijn folky-blues stem, begeleid met intensief gitaarspel veelal met de neus bijna op de knieën, was van een wonderschoon niveau. Zijn virtuositeit bleek tijdens een instrumentaal intermezzo waarbij hij soms meerdere melodieën tegelijk speelde "zie het als een compositie voor pianospel, 2 handen, 3 melodieën met links de baspartij".

Tussen de diverse songs vertelde Holland uitvoerig over het ontstaan van zijn songs. Hij trok 5 jaar door Londen, varend op zijn woonboot. Zo ontmoette hij steeds aparte types die hem inspireerden. Zijn fascinatie voor mensen blijkt uit songs als Mad Eric van zijn eerste CD uit 2013, over een onfortuinlijke dronkaard wiens vrouw wegliep. Of het hilarische Dr Price, over de geschiedenis van een excentrieke, vegetarische, onhebbelijke nudist met een enorm libido, die op zijn 88e trouwde hij een 21 jarige boerendochter en nog een zoon kreeg die hij Jesus Christ noemde. Waar gebeurd, zoek maar op!

Het concert eindigde Blind Willy Johnson's gospel, Nobody's fault but mine tot groot genoegen van het tot vingerknippen gemaande publiek. Daar bleef het overigens niet bij. Ook tijdens de toegift van het Schotse zeemanslied Bonnie ship the diamonds, een niet zo heel makkelijk nummer, zong het publiek lekker mee.

Holland speelde grotendeels nummers van zijn eerste naamloze album uit 2013. In 2015 bracht hij A Day Like Tomorrow uit. Van dit album speelde hij eveneens een aantal songs.

We waren getuige van een intensieve, gepassioneerde en geslaagde 1e Blue Room Session van 2018.
17 photos · 16 views