new icn messageflickr-free-ic3d pan white
El castell de Montgrí / Montgri Castle | by SBA73
Back to photostream

El castell de Montgrí / Montgri Castle

A dalt de tot del Montgrí es troba el castell del mateix nom, fet construir pel rei Jaume II en preparació a la guerra contra Ponç V, comte d'Empúries. Com el conflicte no s'arribà a produir, el castell va romandre inacabat. Tot el sencer que sembla per fora, per dintre resulta buit com una capsa de sabates.

 

Clarament es pot veure com aquest castell està pensat racionalment com una base d'operacions militars i no com a residència feudal. No hi ha més espai per a elements innecesaris que una petita finestra geminada i tota la seva planta és perfectament aprofitada per encabir-hi el màxim nombre de tropes.

 

ca.wikipedia.org/wiki/Castell_del_Montgr%C3%AD

 

www.torroellaestartit.com/el_montgri_visita_virtual_caste...

 

====================================================================

 

The Catalan castle of Montrí or Santa Caterina was built in a wonderful position on top of the mountain of the same name. Built between 1294 and 1301, it was then the most modern kind of fortification, adapted to its role as a starting point for an ofensive agaist the County of Empuries, which lays just northwards. As that war finally did not happen, the castle was completed on the outside, but it's empty on the inside, like a shoebox.

 

en.wikipedia.org/wiki/Montgr%C3%AD_Castle

16,662 views
19 faves
127 comments
Taken on December 4, 2010