new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Kodak Retina IIa, type 016 | by SBA73
Back to photostream

Kodak Retina IIa, type 016

Dins de la àmplia familia de les Kodak Retina, les Retina II son les que incorporen telèmetre però no fotòmetre. La Retina II tipus 016 és un dels més bonics i buscats que es varen fer. Té més capacitats que les primeres Retina, i alhora és molt més compacta que les posteriors. Ah, i el compacte i efectiu avançador de pel·licula és una delicia i sona com un rellotge suis.

 

Aquest model de Retina II es produí a Stuttgart entre el 1951 i 1954. La meva màquina en questió porta un obturador Synchro-Compur i objectiu Rodenstock Heligon f2 de 50mm. El num. de serie 7104xx sembla indicar que fou produida cap al 1952-53.

 

Un detall de la petita historia d'aquesta càmera és l'adhesiu que porta al darrera, que indica que fou venduda a la botiga de fotografía Foto van Bosch de Bensheim, entre Darmstadt i Heidelberg.

 

www.facebook.com/FotovanBosch/

 

Les Kodak Retina provenen de la primera càmera disenyada amb la idea de crear el rodet de 35mm universal, el que actualment encara es fa servir, la Kodak Retina model 117. Aqui podeu veure la model 118 que tinc, pràcticament identica:

 

flic.kr/p/R4JWas

 

==============================================

 

Within the large family of the Kodak Retinas, the Retina II are those that incorporate a rangefinder but not a lightmeter. This Retina IIa type 016 is one of the most beautiful and sought, because they are more advanced that the early ones, yet still not as big as the latter ones. It has a nice clamshell structure that protects the lens, and it's beautiful advance lever feels and sounds like a Swiss clock.

 

This Retina IIa was produced in Stuttgart between 1951 and 1954. My machine in question has a Synchro-Compur shutter and a Rodenstock Heligon f2 50mm lens.

 

On the back of the camera a sticker indicates that this one was sold from Foto Van Bosch in Bensheim, a town between Darmstadt and Heidelberg.

 

www.facebook.com/FotovanBosch/

 

The Kodak Retina comes from the first camera designed to create the universal 35mm roller, which is still used today, the Kodak Retina model 117. Here you can see the model 118 that I have, practically identical:

 

flic.kr/p/R4JWas

 

More details about the Retina IIa type 016 here:

 

www.youtube.com/watch?v=ZhnFYbD7Q7Y

 

retinarescue.com/retina2atype016.html

 

www.mikeeckman.com/2015/05/kodak-retina-iia-1952/

 

www.cameraquest.com/retIIa.htm

2,723 views
19 faves
51 comments
Taken on November 19, 2018