new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Capvespre al Mar Mort,  Anochecer en el Mar Muerto, Dusk at the Dead Sea (Octubre 2007, Jordania) | by jmmc01
Back to photostream

Capvespre al Mar Mort, Anochecer en el Mar Muerto, Dusk at the Dead Sea (Octubre 2007, Jordania)

La mar Morta és un llac salat que es troba entre Cisjordània, Israel i Jordània; és a la Vall del Rift de Jordània, i el seu principal afluent és el riu Jordà. És en una depressió a 422 metres sota el nivell del mar,essent el punt més baix de la superfície de la Terra en terra ferma, i ocupa uns 625 km² ara bé, fa un segle el nivell era a 395 metres i ocupava una àrea de 1.200 km². Conté una de les aigües més salades del món amb el 33,7 % de salinitat, 8,6 vegades més salat que els oceans, només superat pel llac Assal (Djibouti), el Kara-Bogaz-Gol (Turkmenistan) i alguns llacs hipersalins de Les Valls Seques a l'Antàrtida com l'Estany Don Juan. Aquesta elevada salinitat crea un entorn hostil a la vida i d'aquí el seu nom. La mar Morta té una llargada de 67 quilòmetres i 18 quilòmetres en el seu punt més ample.

L'elevada salinitat de l'aigua augmenta la flotabilitat dels banyistes.

La mar Morta ha atret visitants de tota la conca del Mediterrani durant els darrers mil·lennis. Segons la Bíblia, va ser un lloc de refugi per al rei David. Va ser una de les primers centres de salut, per a Herodes el gran, i ha estat el proveïdor d'una àmplia varietat de productes, des de bàlsams per a la momificació egípcia, a potassa per als fertilitzants. La gent també utilitza la sal i els minerals de la mar Morta per crear cosmètics a herbes.

 

La Mar Muerto es un lago salado que se encuentra entre Cisjordania , Israel y Jordania ; es en el Valle del Rift de Jordania , y su principal afluente es el río Jordán . Es en una depresión a 422 metros bajo el nivel del mar , siendo el punto más bajo de la superficie de la Tierra en tierra firme , y ocupa unos 625 km ² ahora bien , hace un siglo el nivel era a 395 metros y ocupaba un área de 1.200 km ² . Contiene una de las aguas más saladas del mundo con el 33,7% de salinidad , 8,6 veces más salado que los océanos , sólo superado por el lago Assal ( Yibuti ) , el Kara- Bogaz - Gol (Turkmenistán ) y algunos lagos hipersalinos de Los Valles Secos en la Antártida como el lago Don Juan. Esta elevada salinidad crea un entorno hostil a la vida y de ahí su nombre . La Mar Muerto tiene una longitud de 67 kilómetros y 18 kilómetros en su punto más ancho .

La elevada salinidad del agua aumenta la flotabilidad de los bañistas .

El mar Muerto ha atraído visitantes de toda la cuenca del Mediterráneo durante los últimos milenios. Según la Biblia , fue un lugar de refugio para el rey David . Fue una de las primeros centros de salud , para Herodes el grande , y ha sido el proveedor de una amplia variedad de productos , desde bálsamos para la momificación egipcia , a potasa para los fertilizantes . La gente también utiliza la sal y los minerales del Mar Muerto para crear cosméticos a hierbas .

 

The Dead Sea (Hebrew: יָם הַ‏‏מֶּ‏‏לַ‏ח, Yām HaMélaḥ, "Sea of Salt", also Hebrew: יָם הַ‏‏מָּוֶת, Yām HaMā́weṯ, "The Sea of Death"; Arabic: البحر الميت‎ About this sound al-Baḥr al-Mayyit (help·info), also called the Salt Sea, is a salt lake bordering Jordan to the east, and Palestine and Israel to the west. Its surface and shores are 427 metres (1,401 ft) below sea level,Earth's lowest elevation on land. The Dead Sea is 306 m (1,004 ft) deep, the deepest hypersaline lake in the world. With 34.2% salinity (in 2011), it is also one of the world's saltiest bodies of water, though Lake Vanda in Antarctica (35%), Lake Assal (Djibouti) (34.8%), Lagoon Garabogazköl in the Caspian Sea (up to 35%) and some hypersaline ponds and lakes of the McMurdo Dry Valleys in Antarctica (such as Don Juan Pond (44%)) have reported higher salinities. It is 9.6 times as salty as the ocean.This salinity makes for a harsh environment in which animals cannot flourish, hence its name. The Dead Sea is 50 kilometres (31 mi) long and 15 kilometres (9 mi) wide at its widest point.[1] It lies in the Jordan Rift Valley, and its main tributary is the Jordan River.

 

The Dead Sea has attracted visitors from around the Mediterranean basin for thousands of years. Biblically, it was a place of refuge for King David. It was one of the world's first health resorts (for Herod the Great), and it has been the supplier of a wide variety of products, from balms for Egyptian mummification to potash for fertilizers. People also use the salt and the minerals from the Dead Sea to create cosmetics and herbal sachets.

The Dead Sea seawater has a density of 1.240 kg/L, which makes swimming similar to floating.

6,657 views
33 faves
32 comments
Taken on May 6, 2014