new icn messageflickr-free-ic3d pan white
SNCF X73716 @ Négrondes | by Wouter De Haeck
Back to photostream

SNCF X73716 @ Négrondes

Ik ging dus even de sfeer opsnuiven in het stationnetje van Ligueux, aangezien ik toch meer dan tijd genoeg had tussen de verschillende treinen!

 

Maar zoals gezegd, kwam ik in het station eerder tot een onaangename ontdekking, want naast de toegangsdeur van het station (dat trouwens nog gesloten was) hing niet alleen de dienstregeling, maar ook een A4-blad met de volgende mededeling (maar dan uiteraard in het Frans hé ;-) ): "Ten gevolge een staking van een deel van het personeel van de SNCF, zal het treinverkeer op woensdag 18 juli gedeeltelijk verstoord of onderbroken zijn vanaf 8 uur".

 

Tja... daar sta je dan! Het enige wat je dan nog kan doen, is hopen, kaarsjes branden en blij zijn dat je ten minste al één foto hebt!

 

Met de moed der wanhoop trok ik dan toch maar naar mijn laatste spotplekje voor die ochtend. De trein die ik daar zou kunnen platen, vertrok pas om 8u51 in Périgueux! Het was dan ook bang afwachten of deze trein al het slachtoffer zou worden van de staking! Maar rond 9u04 hoorde ik in de verte een gebrom... dat snel weer verdween... om rond 9u05 terug te keren... zou het dan toch de trein zijn??

 

Om 9u06 kwam de verlossende rinkel van de overweg: jawel, het was de trein!! Een grote OEF steeg op in de vallei en een klik later waren deze drie 'Baleines' (twee in de kleuren van Aquitaine en de laatste in de kleuren van Limousin) vereeuwigd!

 

Toen ik dan naar huis wou rijden, kwam een fietser geruisloos op me af, deed teken om naar links te kijken, want daar stonden drie bambi's naar ons te kijken - of naar de trein die voorbijreed natuurlijk ;-) :-)

---

Trois "Baleines" (la première est la X73716) comme TER de Périgueux à Limoges-Bénédictins , vu à Négrondes (Périgord Blanc)

3,194 views
13 faves
9 comments
Taken on July 18, 2012