new icn messageflickr-free-ic3d pan white
LINΞΛS 2905 @ Rebaix | by Wouter De Haeck
Back to photostream

LINΞΛS 2905 @ Rebaix

Zo, de achtervolging van de zifttrein was met de tweede foto in Rebaix gelukt.

 

De bedoeling was om ook de terugrit van deze zifttrein in de namiddag te achtervolgen maar eer het zover was, moesten er wel nog wat uurtjes verstrijken. Ik trok daarom verder richting Quenast om te kijken of de beide ballasttreinen nog moesten vertrekken. Bovendien wist ik dat Nick Ruijs die dag langs het lijntje ging staan en we hadden afgesproken om elkaar daar dan ook te ontmoeten.

 

Voor de eerste ballasttrein was ik een pak te laat en de tweede ballasttrein zag ik net de bocht uitrijden... daarvoor was ik dus ook te laat - nu ja, niet dat ik daar in Quenast nog geen ballasttreinen op foto heb hé ;-) :-)

 

De tweede missie - Nick terugvinden - was net ietsjes makkelijker en nu beide treinen in Quenast vertrokken waren, overliep Nick de verdere mogelijkheden van zijn dag. Ik vertelde hem echter over mijn plannen en de rekensom was snel gemaakt: hij zou meerijden naar Rebaix voor de zifttrein.

 

We kwamen ruim voor de doortocht van de zifttrein aan en kregen als extraatje nog twee cargo's in de goede richting: een 77'er van INFRABEL met een sleep platte wagons (helaas licht uit) en deze 2905 van LINΞΛS met de glucosetrein van Aalst naar Nesle-Somme die voor een keertje voor de lokaaltrein zat en ons dus compleet verraste!

 

Een kwartiertje later verscheen dan de zifttrein - het werd nog spannend met de wolken maar alles viel gelukkig net in de plooi... alleen mijn autofocus deed wat raar en dus vinden jullie het plaatje van deze zifttrein op de stream van Nick.

---

After I had taken the second picture of this train, I had the plan to take a picture of the -loaded- return train to Antwerp in the early afternoon.

 

Fifteen minutes before the loaded train, there came also this freight train from Aalst to Nesle-Somme. It was long ago that I've seen this one!

 

Belgium, Hainault, Rebaix, L90 Denderleeuw - Saint-Ghislain - May 22, 2019 - 1:46 PM.

3,428 views
57 faves
6 comments
Taken on May 22, 2019