Najemi dvoran in prostorov na gradu Fužine, Muzej za arhitekturo in oblikovanje
Grad Fužine - grajski ambient za poslovne in družabne dogodke!

Na obrežju reke Ljubljanice, umaknjen od vrveža mestnega središč, obdan s čudovito naravo in grajskim parkom, leži na očarljivi in mirni lokaciji renesančni grad Fužine; edini še ohranjeni renesančni grad v Ljubljani. Njegova podoba in lega očarata vsakogar, ki ga pot zanese mimo.

Grad so v 16. stoletju zgradili člani rodbine Khisel, bogati trgovci, humanisti in ljubitelji umetnosti. Okrog prostornega dvorišča z ostanki vodnjaka in mogočno lipo se razprostirajo z arkadnimi hodniki povezani prostori. Renesančna zgradba s štirimi obrambnimi stolpi skriva številne zgodovinske zanimivosti in stenske poslikave. Njegovi prebivalci in zgodbe iz preteklosti danes polno zaživijo ob vodenem ogledu muzejskih strokovnjakov.

V prenovljenih prostorih domuje osrednji nacionalni muzej za arhitekturo in oblikovanje, ki hrani okoli 150.000 predmetov več kot 1.000 vidnejših arhitektov, oblikovalcev ter fotografov 20. stoletja. V okolju, kjer se srečujejo preteklost, sedanjost in želja po odkrivanju novega, lahko uživate ob sodobnih razstavah, vodenih ogledih, delavnicah, pestri izbiri v muzejski trgovini in številnih družabnih dogodkih. Vsako prvo nedeljo v mesecu si muzej lahko ogledate brezplačno.

Grajski park, dvorišče ali dvorane z ostanki renesančnih poslikav, pa ponujajo izjemno okolje za različne poslovne in družabne dogodke. Grad Fužine, ki lahko sprejme tudi do 800 gostov, je primeren za poslovna srečanja, sprejeme, promocijske dogodke, konference, kulturne večere, pogostitve, poroke, razstave, koncerte ali druge dogodke. Lokacija bo očaral vse tiste, ki želite organizirati dogodek v intimnem grajskem ambientu.

Ob gradu je za goste urejen brezplačen parkirni prostor.

Pridite in se prepričajte! Pričakujemo vas na gradu Fužine.
Več na: www.mao.si/Najem-prostorov.aspx

Foto: arhiv MAO
140 photos · 3,281 views
1