new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Corona: Demokrati på distance | by venstredk
Back to album

Corona: Demokrati på distance

Bodil Sø (V), medlem af regionsrådet i Region Sjælland:

 

SPM: Hvad har været den største udfordring ved at være folkevalgt hjemmefra?

 

SVAR: Jeg savner det visuelle overblik i lokalet eller salen, hvor man kan se folks kropssprog og markeringer. Ligeledes savner jeg den normale demokratiske debat og de uformelle dialoger på kryds og tværs i pauserne.

Telefonmøderne med over 40 deltagere har været en udfordring, fordi det er sværere at bryde ind og bede om ordet. Så det demokratiske element har haft svære vilkår.

Det har været dejligt at slippe for transporten til Regionshuset i Sorø, men jeg glæder mig til, at vi kan mødes igen og få nogle bedre og mere givende debatter.

 

SPM: Har du lært noget positivt om din region?

 

SVAR: Der har været en stor åbenhed fra alle sider til at få tingene til at lykkes. Omstillingsparatheden har på alle planer har været positiv at opleve. Den erfaring tror jeg, vi kan bruge konstruktivt i tiden fremover.

 

SPM: Vil corona-krisen forandre noget på sigt?

 

SVAR: Nedlukningen har lært os, at vi skal være bedre gearede til at kunne kommunikere online. Der har manglet ordentlige onlinesystemer til at få kommunikationen og demokratiet til at fungere. Den erfaring bør vi også bruge konstruktivt, når vi fremover udvikler e-hospital og online-konsultationer i sundhedsvæsnet.

 

 

 

261 views
0 faves
0 comments
Taken on April 15, 2020