new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Reial Monestir de Poblet | by Miss Mandarina
Back to group

Reial Monestir de Poblet

El Reial Monestir de Santa Maria de Poblet, forma part juntament amb el de Santes Creus i el de Santa Maria de Valbona de les Monges, del conjunt de monestirs cistercencs establerts a la Catalunya Nova a la segona meitat del segle XII, com a instrument de reorganització i reploblació de les noves terres conquerides per la monarquía catalano-aragonesa als musulmans.

El monestir, va ser una fundació del Comte de Barcelona Ramón Berenguer IV, que al voltant de l'any 1150 donà les terres de "Populetum" a l'abadia francesa de Fontfroide, en el moment en que era abat Sancho I de Provença.

Aquestes terres que es van oferir eren les situades en el terme municipal de Vimbodí (Conca de Barberá), amb les muntanyes de Prades com a teló de fons. L'enclavament tenia les condicions recomanades pel Císter per a la fundació d'un monestir: podia estar aïllat, amb aigua abundant i un extens entorn per a l'agricultura.

 

  

El Real Monasterio de Santa Maria de Poblet, forma parte junto con el de Santes Creus y el de Santa Maria de Vallbona de las Monjas, del conjunto de monasterios cistercienses establecidos en la "Cataluña Nueva" en la segunda mitad del siglo XII, como instrumento de reorganización y repoblación de las nuevas tierras conquistadas por la monarquía catalano-aragonesa a los musulmanes.

El monasterio, fue una fundación del Conde de Barcelona Ramón Berenguer IV, que alrededor del año 1150 dio las tierras de "Populetum" a la abadía francesa de Fontfroide, en el momento en que era abad Sancho I de Provenza.

Estas tierras que se ofrecieron eran las situadas en el término municipal de Vimbodí (Cuenca de Barberá), con las montañas de Prades como telón de fondo. El enclave tenía las condiciones recomendadas por el Císter para la fundación de un monasterio: podía estar aislado, con agua abundante y un extenso entorno para la agricultura.

2,639 views
14 faves
22 comments
Taken on August 15, 2010