flickr-free-ic3d pan white

EL TRIPLE INTENT / EL TRIPLE INTENTO

Per Quique Castell, Paco Donderis, i sobretot per l'esforç sincer, desinteressat i efectiu de Vicent Banyuls, una gran persona que estima el seu País. Gràcies

 

LA MUIXERANGA

 

Les Festes de la Mare de Déu de la Salut són una festa tradicional de la població valenciana d'Algemesí (Ribera Alta del País Valencià), celebrades en honor a la seua patrona, Nostra Senyora de la Salut. Aquesta festivitat rememora la troballa de la imatge per un veí de la població en l'any 1247. La festa compta amb diversos reconeixements pel seu interès cultural i patrimonial, el més important de tots i de caire internacional és el de Patrimoni Immaterial de la Humanitat, atorgat per la UNESCO el novembre de 2011. També està declarada Festa d'Interès Nacional des del 1977 i Meravella Valenciana des del 2008. Un dels moments culminants de la festa és l'entrada de la imatge de la Mare de Déu de la Salut en la basílica de Sant Jaume. Amb la façana de la basílica com a teló de fons, tots els balls dansen al mateix temps, mentre els portadors de la imatge realitzen un al·legòric triple intent d'entrada.

.----------------------------------------------------------------------------------------------

Las Fiestas de la Virgen de la Salud son una fiesta tradicional de la población valenciana de Algemesí (Ribera Alta del País Valencià), celebradas en honor a su patrona, Nuestra Señora de la Salud. Esta festividad rememora el hallazgo de la imagen por un vecino de la población en el año 1247. La fiesta cuenta con varios reconocimientos por su interés cultural y patrimonial, el más importante de todos y de carácter internacional es el de Patrimonio Inmaterial de la Humanidad, otorgado por la UNESCO en noviembre de 2011. También está declarada Fiesta de Interés Nacional desde 1977 y Maravilla Valenciana desde 2008. Uno de los momentos culminantes de la fiesta es la entrada de la imagen de la Virgen de la Salud en la basílica de Santiago. Con la fachada de la basílica como telón de fondo, todos los bailes danzan al mismo tiempo, mientras los portadores de la imagen realizan un alegórico triple intento de entrada.

 

1,911 views
23 faves
47 comments
Taken on September 8, 2012