new icn messageflickr-free-ic3d pan white
LITÚRGIA | by BESSCOS
Back to photostream

LITÚRGIA

Quan estava fent aquesta foto vaig recordar una de les pel·lícules que més m'han agradat. Crec que la interpretació de Cassen i Manuel Aleixandre en l'escena de la missa a la pel.lícula de José Luis Cuerda “amanece, que no es poco”, és insuperable.

------------------------------------------------------

Cuando estaba haciendo esta foto me acordé de una de las películas que mas me han gustado. Creo que la interpretación de Cassen y Manuel Aleixandre en la escena de la misa en la película de José Luís Cuerda “amanece, que no es poco” , es insuperable.

 

AMANECE, QUE NO ES POCO

 

Es denomina litúrgia a la forma amb que es duen a terme les cerimònies en una religió. Les societats practiquen rituals, o conjunt de ritus, amb connotacions de tipus religiós o cerimonial en les noces, enterraments i altres moments importants de la vida individual o col·lectiva, i les religions reglamenten, encara que en diferent mesura, la manera com s'ha d'efectuar el culte als llocs públics, especialment en els temples. El terme litúrgia prové del llatí liturgīa (liturguía, que al seu torn prové del grec λειτουργία (leitourguía), amb el significat de «servei públic», i que literalment significa «obra del poble. Al món hel·lènic aquest terme no tenia les connotacions religioses actuals, sinó que feia referència a les obres que algun ciutadà feia en favor del poble oa les funcions militars i polítiques, etc.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Se denomina liturgia a la forma con que se llevan a cabo las ceremonias en una religión. Las sociedades practican rituales, o conjunto de ritos, con connotaciones de tipo religioso o ceremonial en las bodas, entierros y demás momentos importantes de la vida individual o colectiva, y las religiones reglamentan, aunque en diferente medida, el modo en que se debe efectuar el culto en los lugares públicos, especialmente en los templos. El término liturgia proviene del latín liturgīa (liturguía), que a su vez proviene del griego λειτουργία (leitourguía), con el significado de «servicio público», y que literalmente significa «obra del pueblo. En el mundo helénico este término no tenía las connotaciones religiosas actuales, sino que hacía referencia a las obras que algún ciudadano hacía en favor del pueblo o a las funciones militares y políticas, etc.

  

1,645 views
24 faves
71 comments
Taken on January 22, 2012