new icn messageflickr-free-ic3d pan white
CAMPANAR D'ALCALÀ DE XIVERT | by BESSCOS
Back to photostream

CAMPANAR D'ALCALÀ DE XIVERT

Al Tall - Bolero

 

MILLOR EN GRAN I FONS NEGRE - View large on black

Alcalà de Xivert és un municipi del País Valencià situat a la comarca del Baix Maestrat. En la part dreta de la monumental façana de l'església s'alça la torre-campanar. Es va iniciar aquesta obra el 15 agost de 1784 i es va acabar el 14 de juny de 1803. Respon a les traces de l'arquitecte Joan Barceló, després de la mort del qual, va ser conclosa per Blas Teruel. L'obra, tota ella realitzada en pedreria, és de planta octogonal en tota la seva alçada. El campaner s'obre a cada cara per allargades arquejades de mig punt. La rematada ho constituïx una volta octogonal llisa i una gran bola en la cúspide que serveix de base a la imatge de Sant Joan Baptista.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alcalà de Xivert es un municipio del País Valenciano situado en la comarca del Baix Maestrat. En la parte derecha de la monumental fachada de la iglesia se alza la torre-campanario. Se inició esta obra el 15 de agosto de 1784 y se terminó el 14 de junio de 1803. Responde a las trazas del arquitecto Joan Barceló, tras cuya muerte, fue concluida por Blas Teruel. La obra, toda ella realizada en pedrería, es de planta octogonal en toda su altura. El campanero se abre en cada cara por alargadas arcadas de medio punto. El remate lo constituye una bóveda octogonal lisa y una gran bola en la cúspide que sirve de base a la imagen de San Juan Bautista.

      

975 views
16 faves
54 comments
Taken on December 12, 2010