new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Kapel op de heuvel | by nldazuu.com
Back to photostream

Kapel op de heuvel

Als je op tijd op je lokatie bent, vooral handig omdat het zo lekker dichtbij huis is, dan kun je ook weleens zo'n heerlijk weerbeeld mee pakken, zoals deze. De zon verdween net achter de buienlucht en het licht was nog net even voldoende.... stevig genoeg om twee filters te gebruiken, een hard grad ND0.6 en ND0.9 soft grad. Panorama van 3 liggende beelden en daarna met wat dodging & burning in Photoshop afgewerkt.

 

Er zullen de aankomende tijd vast wel wat meer foto's van dit plekje volgen, want is wel een heel fijn fotostekje. Wie mij kent weet dat ik herhaaldelijk in de buurt naar vaste plekken terugkeer. Deze foto zag ik voor het eerst in 2012 bij mijn fotobuddy Patrick van Wolferen. Toen nog met een mooie grote boom achter het kapelletje, helaas is deze niet meer en moeten we het doen met deze jongere variant.

 

Ter info Het monument 'Onze Lieve Vrouw van de Bloeiende Betuwe' herinnert de inwoners van Bemmel (gemeente Lingewaard) aan het slagveld op en om De Heuvel (ten zuidwesten van Huissen), waar in september en oktober 1944 zwaar werd gevochten tussen Britse en Duitse tank- en infanterie-eenheden. De kapel bevindt zich op het voormalige slagveld.

 

Follow me on:

Photo Blog | Facebook | Instagram | CameraNU | Natuurfotografie

19,893 views
720 faves
48 comments
Taken on June 5, 2020