new icn messageflickr-free-ic3d pan white

Female Eurasian Eagle Owl

The Eurasian Eagle Owl (Bubo bubo) is an large and powerful old world owl found in all parts of Europe, Asia and the Middle East as well as on the north of the African continent. Eagle Owls occupy a variety of habitats, from coniferous forests to warm deserts. Rocky landscapes are often favoured.

It has a wingspan of up to 138-200 cm and measures 58-75 cm long.

Females weigh 1.75-4.2 kg and males weigh 1.5-3.2 kg.

The call of the Eagle Owl is a deep monotonous "oohu-oohu-oohu". In Germany, the name of this bird is "Uhu", in the Netherlands is the name “Oehoe”. The female's call is slightly higher than the male's.

Eurasian Eagle Owls may live more than 60 years in captivity. In the wild, about 20 years may be the maximum.

This picture was taken in Zoo Parc Overloon, a zoo in Overloon, the Netherlands.

___________________________________________________________________________________

 

De oehoe (Bubo bubo) is de grootste uilensoort ter wereld.

De naam van de vogel heeft deze te danken aan zijn roepgeluid.

Vooral in de late winter laat het mannetje zijn imposante "Whoeoh"-roep horen.

Het mannetje wordt gemiddeld 58-69 cm hoog en heeft een spanwijdte van 138-170 cm. Vrouwtjes zijn forser en breder in de schouders met een hoogte van zo'n 65-75 cm en een spanwijdte van 165-200 cm.

Vrouwtjes vallen al rustend op een uitkijkpost vrijwel direct op door hun ietwat afhangende verenkleed, dat 'te groot' lijkt. Mannetjes maken over het algemeen een 'atletische' indruk met vleugels die strak op het lijf gedragen worden.

De oehoe is door zijn grootte, zijn massieve lichaam en dikke kop met geen andere uilensoort in Europa te verwarren. Kenmerkend aan het gezicht van de oehoe zijn de grote ogen en de vaak lange oorpluimen.

Oehoes leven in bossen en op vlakten; ze zijn erg plaatstrouw. De oehoe komt voor in Noorwegen, Finland en vrijwel het gehele Europese continent van het uiterste oosten van Rusland tot aan Gibraltar en verder in het Afrikaanse continent, waar de oehoe overgaat in Afrikaanse soorten, zoals de woestijnoehoe. In Nederland leven oehoes alleen in de provincies Limburg en Gelderland (Achterhoek).

In gevangenschap kunnen oehoe's tot ongeveer 60 jaar oud worden, in het wild tot 20 jaar.

De foto van de oehoe is gemaakt in Zoo Parc Overloon bij Overloon in Noord Brabant.

___________________________________________________________________________________

 

All rights reserved. Copyright © Martien Uiterweerd. All my images are protected under international authors copyright laws and may not be downloaded, reproduced, copied, transmitted or manipulated without my written explicit permission.

___________________________________________________________________________________

.

.

12,322 views
43 faves
319 comments
Taken on May 19, 2011