new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Passionflower in white | by Foto Martien
Back to photostream

Passionflower in white

Passiflora, the passion flowers or passion vines, is a genus of about 500 species of flowering plants, the namesakes of the family Passifloraceae. They are mostly tropical climbing vines, with some being shrubs, and a few species being herbaceous. The flower come in many varieties with different flower sizes and colors.

A common passionflower color is purple, but the flowers also come in very bright pink, red, blue, yellow and green. The fruit of a passiflower is a berry.

The genus Passiflora is found in South and Central America, China, and Southern Asia, New Guinea, a few species in Australia, New Zealand and 9 species in southern North America. Passiflora is absent in Europe, northern and western Asia, and in Africa.

In Africa is growing the closely related genus Adenia in the family Passifloraceae.

This picture was taken in "De Passiflorahoeve" (Passiflorafarm) in Harskamp, the Netherlands.

 

De passiebloemen (Passiflora) is een geslacht van meest overblijvende en klimmende planten met ranken in de familie Passifloraceae. Ook zijn er bomen en struiken onder de passiebloemen. De zeer variabel gevormde bloemen komen in verschillende maten en kleuren voor. De meest algemene kleur is paars, maar er zijn ook fel roze, rode, blauwe, witte, gele en groene bloemen. De vrucht van een passiebloem is een groot uitgevallen bes. Er zijn ruim 500 soorten passiebloemen bekend.

Het natuurlijke verspreidingsgebied van de passiebloemen ligt in Midden- en Zuid-Amerika, op de Cariben en negen soorten in zuidelijk Noord-Amerika. In Zuid-Amerika komen ze voor van de Andes tot in tropisch laagland. Ook in Australië, Oceanië en in het zuiden en zuidoosten van Azië komen van oorsprong een klein aantal passiebloemen voor. Europa en Afrika hebben geen passiebloemen. In Afrika ligt wel het natuurlijke verspreidingsgebied van het verwante geslacht Adenia.

Deze foto is gemaakt in de passiebloementuin van zorgboerderij De Passiflorahoeve bij Harskamp tussen Arnhem, Ede en Apeldoorn. Info: www.passiflorahoeve.nl.

__________________________

 

All rights reserved. Copyright © Martien Uiterweerd (Foto Martien). All my images are protected under international authors copyright laws and may not be downloaded, reproduced, copied, transmitted or manipulated without my written explicit permission.

__________________________

.

.

5,769 views
135 faves
1,135 comments
Taken on September 15, 2018