new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Tringa nebularia / Groenpootruiter (As I wanted it) | by John de Grooth
Back to group

Tringa nebularia / Groenpootruiter (As I wanted it)

Please view in FULL-HD click here

  

Hoewel ik hem eerder voor de lens had, vond ik het jammer dat er niet meer weerspiegeling was. Na uren(!!) liep hij pas op een plaats waar hij reflecteerde en toch los van de omgeving zou komen. Ja je moet niet op een kwartiertje kijken als je het wilt hebben zoals je het had voorgenomen.

  

De groenpootruiter (Tringa nebularia) is een vogel uit de familie van snipachtigen (Scolopacidae).

 

Groenpootruiters komen in Nederland en België voor tijdens de maanden april tot november. Tijdens de broedtijd zijn ze in het noorden van Rusland, Scandinavië en het het noorden en westen van Schotland, terwijl ze in de winter voornamelijk in tropisch Afrika zijn, kleine aantallen overwinteren langs de kusten van de Middellandse Zee en Zuid-Engeland.

De vogel broedt ook in een breed gebied dwars door Siberië tot aan de Grote Oceaan. Deze broedvogels trekken naar overwinteringsgebieden in Azië en Australië.

 

De groenpootruiter is de grootste uit het geslacht Tringa (ruiters). Hij is 32 cm lang, gemiddeld 1 cm meer dan de zwarte ruiter en ruim 5 cm groter dan de tureluur. Verder is de vogel lichter dan de tureluur (in winterkleed), grijs van boven en met een lichte kop en hals. Hij heeft in vlucht witte wigvormige stuit en donkere vleugels. Zijn poten zijn grijs of groengrijs, net als de snavel. De snavel is heel licht omhoog gebogen. Deze ruiter wordt vaak samen gezien met andere ruiters zoals de zwarte ruiter, witgat en tureluur. (Wikipedia)

 

"Sigma 50-500mm f4.5-6.3 APO DG OS HSM" + D7000

  

12P_4026X1ACCN

1,658 views
14 faves
94 comments
Taken on May 13, 2012