new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Parc Guell | by Joanpi
Back to photostream

Parc Guell

Pavellons d'entrada.

Els pavellons d'entrada són del més pur estil gaudinià, amb una estructura orgànica reflex del profund estudi que Gaudí feia de la natura. Realitzats amb maçoneria de pedra del lloc, destaquen per les seves voltes en forma de paraboloide hiperbòlic, cobertes amb ceràmica de vius colors. Gaudí va utilitzar la tècnica de la volta catalana o volta maó de pla, que consistia en la superposició de diverses capes de maons amb argamassa. Algunes de les estructures eren prefabricades i després instal en els seus llocs corresponents, avançant Gaudí de nou a les tècniques de construcció actuals.

El pavelló més petit, destinat a administració, té dues plantes, terrassa i una torre coronada per la típica creu gaudiniana de quatre braços, que s'alça a 29 metres del sòl. El pavelló més gran, la porteria, té tres plantes, i està rematat amb una cúpula en forma de bolet (amanita muscaria). Els pavellons combinen la pedra rústica amb la ceràmica en "trencadís". Per la seva fantasia formal i cromàtica s'ha suggerit que els pavellons evoquen la casa del conte de Hänsel i Gretel, la versió operística, a càrrec de Engelbert Humperdinck, es representava al Liceu el 1901, any de construcció dels pavellons.

 

Pabellones de entrada.

Los pabellones de entrada son del más puro estilo gaudiniano, con una estructura orgánica reflejo del profundo estudio que Gaudí hacía de la naturaleza. Realizados con mampostería de piedra del lugar, destacan por sus bóvedas en forma de paraboloide hiperbólico, cubiertas con cerámica de vivos colores. Gaudí utilizó la técnica de la bóveda catalana o bóveda tabicada, que consistía en la superposición de varias capas de ladrillos con argamasa. Algunas de las estructuras eran prefabricadas y luego instaladas en sus lugares correspondientes, adelantándose Gaudí de nuevo a las técnicas de construcción actuales.

El pabellón más pequeño, destinado a administración, tiene dos plantas, terraza y una torre coronada por la típica cruz gaudiniana de cuatro brazos, que se alza a 29 metros del suelo. El pabellón más grande, la portería, tiene tres plantas, y está rematado con una cúpula en forma de seta (amanita muscaria). Los pabellones combinan la piedra rústica con la cerámica en “trencadís”. Por su fantasía formal y cromática se ha sugerido que los pabellones evocan la casa del cuento de Hänsel y Gretel, cuya versión operística, a cargo de Engelbert Humperdinck, se representaba en el Liceu en 1901, año de construcción de los pabellones.

   

Pulsar L

1,876 views
7 faves
35 comments
Taken on March 25, 2011