de/berlin/naturkundemuseum/02

    Newer Older

    Natural History Museum, Berlin, East Wing
    Reconstruction by Diener+Diener Architects in 2010

    Mr Luke Harby, mantella, james_khamsi, and 8 other people added this photo to their favorites.

    1. Mr Luke Harby 45 months ago | reply

      Uh!

      I want to go to Berlin in the New Year.

    2. Hagen Stier 45 months ago | reply

      It is an amazig space, you will love it. The glass box stands in a dark room whose walls are painted in caput mortuum (fit and proper - not just linguistically). As far as I understand, the space inside is a lab for the scientists but as a visitor to the museum you can walk around the box. A very clever spatial concept creating a somewhat cinematic space.

      PS: The exterior facade of this reconstruction is also remarkable.
      I will upload some images soon.

    3. Hagen Stier 45 months ago | reply

      There you go...

      de/berlin/naturkundemuseum/03

      ...the grey parts of the facade were reconstructed
      in concrete - including the window panes!

    4. Mr Luke Harby 45 months ago | reply

      Very interesting. I was wanting to go to Belrin in the Winter anyway, and this just cemented it.

    keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts