new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Grile_Militaru_drept_procesual_civil | by Ionut Militaru
Back to photostream

Grile_Militaru_drept_procesual_civil

DREPT PROCESUAL CIVIL. GRILE PENTRU TERSTAREA CUNOSTINTELOR – Cu explicatii ale variantelor de raspuns. Examen de licenta, admitere in profesie, definitivat, promovare

Cele 1111 teste grilă, concepute și sistematizate după structura noului Cod de procedură civilă (cuprins), într-o manieră cvasi-exhaustivă, permit aprofundarea cunoștințelor de drept procesual civil pe parcursul seminariilor, dar și pregătirea examenelor de an sau de licență ori a concursurilor de admitere, definitivat sau promovare în profesiile juridice (magistratură, barou, notariat etc.).

Grilele au fost elaborate în sistem semi-deschis (trei variante, cel puțin un răspuns corect, maxim două răspunsuri corecte), adoptat de majoritatea instituţiilor ce recrutează, formează sau evaluează profesionişti ai dreptului.

Deloc surprinzător, pentru toţi cei care se pregătesc pentru examene sau concursuri, principalul element de atracţie îl vor constitui explicaţiile tuturor variantelor de răspuns, care ocupă mai bine de jumătate din întregul volum (extras).

Dat fiind că doctrina de specialitate și practica judiciară se află în plin proces de „sedimentare interpretativă” post-codificare, autorii oferă o motivare amplă a soluțiilor alese, cu explicaţii detaliate sau trimiteri la textele legale în vigoare până la 15 iulie 2014 și la lucrările relevante din doctrina de specialitate, încercând, totodată, să evite chestiunile cu caracter controversat, regulă impusă de orice sistem de evaluare, în scopul asimilării cât mai facile a sistemului de rezolvare a grilelor, dar si al fixării temeinice a cunoștintelor în materie.

220 views
0 faves
0 comments
Taken on August 31, 2014