2018 NIEUWE FILMERS FILMCROWDFUND WORKSHOP
FILMCROWDFUND workshop 19 okt 2018 NIEUWE FILMERS i.s.m. CineCrowd, Verkadefabriek Den Bosch.

'Heb je een geweldig plan voor een film, maar mis je nog (een stukje) financiering? Dan is crowdfunding iets voor jou! Op 19 oktober 2018 organiseert Nieuwe Filmers i.s.m CineCrowd en de Verkadefabriek een inspirerende en informatieve middag over crowdfunden voor makers van korte films, animaties, documentaires, speelfilms, videoclips, series etc.'

In het eerste, plenaire gedeelte van de workshop gaf CineCrowd een presentatie over de do’s en don’ts van het crowdfunden. Er werden vragen behandeld als: 'Waarom ga je crowdfunden', 'Hoe vind en bereik je jouw doelgroep?', 'Hoe maak je een goede teaser?', 'Welke fondsen en partijen kunnen er tijdens je campagne al bijdragen aan je film?'.

Daarnaast lichte Luc Begas van Kunstloc Brabant de matchingsregeling toe die zij met CineCrowd hebben. Binnen deze regeling komen Brabantse makers in aanmerking voor een bijdrage van 30% van het streefbedrag. Tot slot vertelde filmmaker Coen Haver die al gecrowdfund heeft over zijn ervaringen. Het tweede gedeelte van de workshop was optioneel, hier kregen filmmakers tijdens een 1 op 1 afspraak met een medewerker van CineCrowd individuele feedback op hun crowdfundingplannen. Makers konden hier van te voren hun filmplan voor insturen, zodat er gericht feedback kan worden gegeven.

Foto's Nieuwe Filmers
9 photos · 4 views